Zomer

Het Aletschgebied in de zomer

Bijzondere wandelingen

In het Aletschgebied zijn er driehonderd wandelroutes die de meest uiteenlopende wandelingen mogelijk maken, van kort, liefelijk, laag in het dal en in de directe omgeving van het chalet tot lange, uitdagende, een-,twee- of driedaagse wandelingen, hoog in de bergen, met hutovernachting, naar Italië of over de gletsjer. Hierna ter illustratie een paar suggesties. In het chalet liggen diverse wandelkaarten die een keur aan mogelijkheden bieden.

Kluizenaar ( ca. 1,5 uur)

Voor iedereen die voor het eerst in Chalet Key komt, is het een absolute must om de kluizenaar te bezoeken. Boven Nieder-ernen woont deze man in afzondering. Hij is altijd in voor een praatje en verkoopt bosbessen, frambozen en thee uit de directe natuurlijke omgeving. Vanaf de parkeerplaats is er een wandeling van ca. 1 uur en 30 minuten langs de kluizenaar en weer terug met aan het begin/einde een speelplaats voor de kinderen.

Aletschgletcher

Tot de rand van de gletscher ( ca. 4,5 uur)

Het absolute hoogtepunt van het gebied blijft toch de Aletschgletsjer. Als je graag een stevige wandeling wil maken, dan kan je in ongeveer 1,5 uur vanaf de villa Kassel, die bereikbaar is met een stoeltjeslift vanaf Riederalp, afdalen naar de rand van de gletsjer en deze aanraken. Vervolgens klim je weer 2,5 uur terug omhoog. Echte durfals kunnen er ook voor kiezen om met een gids de Aletschgletsjer over te steken.

Hangbrücke of oversteken naar (ca. 6 uur)

Voor diegene die geen last hebben van hoogtevrees, bestaat er de mogelijkheid om naar de Hangbrücke over de gletsjer te lopen en daar te genieten van een prachtig uitzicht. Aan de overkant vervolgt het wandelpad naar het bergdorp Belalp.

Sommer, Hängebrücke, Wandern, Riederalp, Belalp, Aletschgletscher, Gletscherzunge, Gletschermörane, Rundweg
by Aletscharena is licensed under CC BY 2.0

Italië (ca. 5 uur)

Het chalet Key ligt erg in het Zuiden van Zwitserland en verschillende grenzen met Italië zijn niet ver weg. Milaan en Turijn liggen op 2 resp. 4 uren afstand en lenen zich voor dagtrip of lang weekend vanuit Lax. Voor een kort tripje over de grens rijd je met de auto 50 min de bergen in waar je een wandeling maakt langs een stuwmeer, waar vaak nog sneeuw ligt (ook in de zomer) naar de Italiaanse grens.

Huttentochten

Door het hele gebied, onder andere bij de Italiaanse grens en in het ongeschonden Binntal zijn vele mogelijkheden om leuke huttentochten te maken en er echt op uit te trekken. De tocht naar de Binntalhutte gaat door een volledig Naturschutzgebiet.  

Tochten zoeken

Op Outdooractive kan je leuke wandelingen in de omgeving ontdekken en naar je telefoon downloaden.

Cultuur

 Een kleine “hidden gem” van het gebied is het jaarlijkse muziekfestival in het kerkje van Ernen. De hele zomer door worden daar prachtige muziekvoorstellen gegeven, variërend van kamermuziek tot orkest, van Bach tot Jazz.

Tot slot een paar tips

  • Lekker eten in hotel Alpenblick in Fiesch
  • Paragliden vanaf Kuboden
  • Steppen in Belwald
  • Tennissen en Klimpark in het ferienpark

Reacties zijn gesloten.